Pilietinė iniciatyva „Gyvasis Tautos Žiedas“

Minint trisdešimt dvejus metus nuo Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo ir solidarizuojantis su Ukrainos tauta, kuri šiuo metu kruviname kare kovoja už savo laisvę, 383 Lietuvos švietimo institucijos prisijungė prie pilietinės iniciatyvos „Gyvasis Tautos Žiedas“.

 

Pilietinė iniciatyva „Gyvasis Tautos Žiedas“ vyksta nuo 2014 metų.  Kasmetinės akcijos metu švietimo įstaigų, mokyklų bei darželių bendruomenių nariai žaismingai ir patraukliai pamini vieną svarbiausių valstybės istorinių datų – Kovo 11-ąją. Šiais metais švietimo bendruomenių nariai šventės išvakarėse, kūrybiškai naudodami Lietuvos ir Ukrainos vėliavų spalvas, kūrė foto nuotraukas, panaudodami trispalvę, lietuvišką simboliką ir, žinoma, savo vaizduotę.

Pagrindinis šios iniciatyvos tikslas – patraukliomis ir motyvuojančiomis formomis skatinti jaunimo pilietinį aktyvumą, domėjimąsi savo šalies istorija, stiprinti pilietinę vienybę ir pasididžiavimą savo valstybe. Tradicinę akciją šiemet papildė solidarumo demonstravimas su Ukrainos tauta, šiuo metu kruviname kare kovojančią už savo laisvę.

Nacionalinę pilietinę iniciatyvą nuo 2014 metų organizuoja Tarptautinė komisija kartu su šios idėjos autoriais – Panevėžio Kastyčio Ramanausko lopšeliu – darželiu.

Kviečiame susipažinti su iniciatyvos akimirkomis:

Daugiau pilietinės iniciatyvos akimirkų galite rasti nuotraukų galerijoje (Projektų skiltyje).