Tarptautinės Holokausto aukų atminimo dienos paminėjimas Lietuvos švietimo institucijose

Sausio 27 d. Raseinių r. Ariogaloje vyks tradicinė, meninė konferencija „Istorijos pamokos – iš gyvenimo istorijų“.

 

Renginio dalyviai – mokytojai su mokiniais iš Lietuvos mokyklų, kuriose veikia Tolerancijos ugdymo centrai. Šių metų konferencija skirta supažindinti su Lietuvos žydų šeimų, asmenybių istorijomis, prisimenant ir žydų gelbėtojų istorijas. Meniniai mokinių pristatymai vyks įvairiomis formomis: literatūrinės kompozicijos, mini spektakliai, video siužetų pristatymas, piešinių parodos ir t.t. Konferencijoje dalyvaus apie 200 dalyvių iš 15 Lietuvos mokyklų. Renginio metu bus pasirašomos sutartys su 2 švietimo įstaigomis dėl Tolerancijos ugdymo centrų įsteigimo.

Konferencijos dalyviai ir svečiai prisijungs prie Pasaulio žydų kongreso iniciatyvos Mes prisimename / We Remember. Konferenciją organizuoja: Tarptautinė komisija nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kartu su Ariogalos gimnazijos Tolerancijos ugdymo centru.

Konferencijos programa– spausti čia.

 

Tarptautinės Holokausto aukų atminimo dienos paminėjimai vyks visoje Lietuvoje. Kviečiame susipažinti su suplanuotomis veiklomis, renginiais Tolerancijos ugdymo centruose ir kitose švietimo įstaigose.Plačiau susipažinti galite čia.