Mokytojai klausėsi dr. Arvydo Anušausko paskaitos

Birželio 8 dieną mokytojai iš Lietuvoje veikiančių Tolerancijos ugdymo centrų klausėsi Tarptautinės komisijos sovietų okupacinių režimų nusikaltimų tyrimo pakomisės pirmininko dr. Arvydo Anušausko paskaitos.

Tarptautinės komisijos sovietų okupacinių režimų nusikaltimų tyrimo pakomisės pirmininkas dr. Arvydas Anušauskas skaitė mokytojams paskaitą „Okupuotos valstybės piliečiai: teroras, dehumanizavimas ir marginalizavimas?“. Paskaita vyko nuotoliniu būdu ir joje dalyvavo mokytojai iš visos Lietuvos. Paskaitoje Arvydas Anušauskas palietė temas apie sovietų valdžios kolaborantus, buvusių tremtinių ir lagerio kalinių likimus bei šių žmonių grįžimą į sovietinę Lietuvą ir patirtą pažeminimą bei diskriminaciją. Paskaita vyko artėjant Gedulo ir vilties dienai bei prisimenant 1940 metų birželio 15 d.  Lietuvos okupaciją.

Paskaitą nuotoliniu būdu organizavo Tarptautinės komisijos sekretoriatas, įgyvendinantis švietimo programą „Švietimas apie totalitarinių režimų nusikaltimus, nusikaltimų žmogiškumui prevencija ir tolerancijos ugdymo programa“.