Laisvės gynėjų diena – sausio 13 – oji

Renginio data:2017.01.13
Vieta:Lietuva
Organizatorius:Tarptautinė komisija

Minint prieš dvidešimt šešerius metus pasiektą pilietinę pergalę prieš agresorių 2017 m.. sausio 13 d. lygiai 8.00 valandą ryto visoje Lietuvoje languose dešimčiai minučių bus uždegamos vienybės ir atminties žvakutės.

Prieš 26 metus mes nebuvome NATO ir ES narėmis, mūsų teritorijoje vis dar šeimininkavo okupacinė kariuomenė, tačiau vieninga ir laisvės trokštanti tauta tomis dienomis apgynė Lietuvos nepriklausomybę ir pasipriešino agresoriui. Mūsų kova žavėjosi ir mus palaikė demokratines vertybes išpažįstanti tarptautinė bendruomenė ir kitos iš totalitarinio režimo gniaužtų trokštančios išsivaduoti tautos.

„Auštant Sausio 13-osios rytui kas kartą vėl juntame ypatingą 1991-ųjų dvasią, kai tauta buvo pasiryžusi ginti iškovotą laisvę bet kokia kaina. Tegul žvakės liepsna kiekvieno mūsų lange bus nepamirštamo sausio laužų atspindys ir vienybės ženklas“, – kviečia prie pilietinės iniciatyvos prisijungti jos globėja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Mūsų stiprybė buvo, yra ir bus vienybėje dėl principinių ir pamatinių vertybių. Uždegdami žvakeles demonstruojame savo vienybę ir pasiryžimą ginti iškovotos laisvės,  demokratijos ir žmogaus teisių principus bei netoleruoti šių pamatinių principų ir vertybių pažeidimų šalies viduje ir tarptautiniuose santykiuose.

Šią pilietiškumo iniciatyvą Tarptautinė komisija organizuoja kasmet nuo 2008 metų. Ji yra „Mokymo apie totalitarinių režimų nusikaltimus, nusikaltimų žmoniškumui prevencijos ir tolerancijos ugdymo programos“ sudėtinė dalis.

Informacija prieš renginį

Prieš renginį 2017 m Sausio 13
Informacija po renginio